Beschikbaarheidscontrole

Uw huurwoningen aanbod altijd onder controle

We willen jou zo goed mogelijk helpen bij je zoektocht naar een woning. Om ervoor te zorgen dat alle particuliere huurwoningen en vakantiewoningen ook echt beschikbaar zijn, voeren wij echtheid controles uit. 

Omdat de verantwoordelijkheid voor het actueel houden van het woningaanbod deels bij eigenaren, aanbieders en makelaars ligt, hebben wij dit niet volledig in de hand. We doen er echter – als snelste huurwoningen platform van Nederland – alles aan om dit aanbod actueel te houden.

Met welk doel doen wij dit?

Elke aanbieder zorgt ervoor dat de beschikbaarheid van het woningaanbod up-to-date is vanuit hun eigen bestand. Wij controleren drie keer per dag automatisch in ons CMS systeem of deze woningen nog te huur staan. En als er enige veranderingen qua prijs of datum is aangepast, traceren we verhuurde woningen en aangepaste veranderingen binnen 48 uur op. Hierdoor houden we de app zo actueel mogelijk.
Doordat de app gekoppeld is aan de website en onze CMS systeem voeren wij elke week ism onze netwerkbeheerder extra controle uit voor woningen die alsnog te huur staan of ergens anders dubbel wordt aangeboden met onvolledige informatie. Als dit zo is, wordt de woning direct van ons platform verwijderd.
Is een woning tussen onze controles door toch verhuurd of aangeboden, dan kunnen woningzoekenden dit bij ons melden. Via Center Support worden alle vragen en meldingen binnen 24 beantwoord.
In principe is dit niet mogelijk, vanwege ons uniek systeem, echter een foutje is altijd menselijk. Desondanks kan het voorkomen dat de woning niet op verhuurd is gezet. Mocht jij dit tegengekomen, dan komt dit door één van de volgende redenen: De makelaar, eigenaar of de aanbieder heeft de beschikbaarheid van de woning nog niet op verhuurd gezet. Als jij dit aangeeft dan ontvangt de makelaar hierover direct een notificatie en de woning wordt binnen 1 uur online gehaald. Als sommige woningen nog worden “aangeboden”. Betekend dit dat er meerdere woningzoekende hebben gereageerd en de woningen in hun favorietenlijst hebben opgeslagen. Maar het kan ook betekenen dat de verhuurder nog niet op deze persoon heeft gereageerd om redenen die uiteen lopen. Flickmyhouse zal je nooit dubbele kosten laten betalen voor woningen die al verhuurd zijn. Dit zal meestal een bug zijn of nogmaals een menselijke fout.
Scroll to Top