Blog Art. 22 geschreven door I.Massala

Etymologie. Het woord chalet vindt zijn oorsprong uit het woord Chahtelèt in het Arpitaans sprekende Alpengebied en komt vermoedelijk van het Middeleeuws-Latijnse woord casalis, dat schuilplaats betekent. Met een chalet werd oorspronkelijk dan ook een herdershut aangeduid.

Bungalow’s & Chalets in de spotlight

Dit volgens wikipedia….Maar tegenwoordig worden chalets gebruikt voor vakantiegangers die lekker van de natuur willen genieten of een bepaald uitzicht. Deze chalets bevinden zich meestal in het buitenland. Nederland telt 114.000 recreatiewoningen en deze bevinden zich meestal op vakantieparken.

Hier vallen ook bungalows onder. Dit gezegd te hebben, deze type woningen passen heel goed bij het concept van Flickmyhouse en zijn er diverse parken aangesloten bij en op het Flickmyhouse platform. Het idee om deze woningen extra in de spotlight te zetten en op een manier die geheel anders is als de meeste aanbieders dat doen.

Het tijdperk dat alleen herders gebruikt maakten van dit soort accommodaties ligt ver achter ons, en heeft de toekomst er voor gezorgd dat wij als reizigers of gezin ook kunnen genieten van dit soort simpele huisjes.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie Vakantiewoningen of over ons platform

#Holidaymonday villa's ontvang deze elke maandag in je mailbox met Kortingen tot 80%

VRIJSTAANDE CHALETS EN BUNGALOWS 

Helaas geen producten gevonden

– REISARTIKELEN OM BIJ JE VAKANTIEWONING  TE MATCHEN-

Helaas geen producten gevonden

Recentelijke updates

Unieke vakantiewoningen en villa’s laat deze niet aan je voorbij gaan en geef je op voor de #Holidaymonday nieuwsbrief