Huurdersfonds Nederland

Waar een wil is, is een weg voor de toekomst

Op het Huurdersfonds.nl kunt u terecht voor een aanvraag betreft huisvesting en de financiële hulp die hierbij vereist is

Kent u iemand in nood zonder huisvesting? Verwijs deze dan door naar het Huurdersfonds.nl via onderstaande buttons

Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

Update : 11 Mei 2021

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge kondigde verdere versoepelingen aan per woensdag 19 mei. Voorwaarde is wel dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft dalen.

Het OMT adviseert stap 2 pas te zetten als er 20 procent minder coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. De 20 procent is hierin geen harde grens. Mochten de cijfers toch tegenvallen, dan zal het kabinet de geplande versoepelingen een halt toe roepen, aldus Rutte.:

De volgende versoepelingen gaan onder voorbehoud van de cijfers in op woensdag 19 mei:

Contactberoepen

De laatste categorie contactberoepen (sekswerkers) gaat ook weer open.

Openingstijden terrassen worden verruimd

Buitenterrassen mogen open van 6.00 tot 20.00 uur. Hieronder vallen ook sportkantines. Voorwaarde is onder andere maximaal 50 mensen per terras, met maximaal 2 mensen per tafel, tenzij dit mensen van hetzelfde huishouden zijn.

Sport

Ook volwassenen boven de 27 jaar mogen weer buiten sporten op 1,5 meter afstand in groepen tot maximaal 30 personen. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan en kleedkamers en douches blijven gesloten. Ook binnensportlocaties openen weer. Zoals zwembaden en sportscholen. In groepen van maximaal 2 personen en maximaal 30 personen per locatie.

Culturele instellingen

Openluchttheaters, -musea en monumenten gaan weer open. Ook hier gelden voorwaarden zoals: maximaal 30 personen en 1,5 meter afstand houden.Daarnaast gaan locaties voor kunst- en cultuurbeoefening binnen open. Daardoor kan er bijvoorbeeld weer muziekles, dansles of toneelles gegeven worden.

Recreatie buiten

Attractieparken, natuurparken, dierentuinen en kinderboerderijen gaan onder voorwaarden open.Net als spellocaties buiten zoals minigolf, klimbossen en buitenspeeltuinen. Hier geldt: 1 persoon per 10 vierkante meter en bezoekers houden 1,5 meter afstand.

Onderwijs

Uiterlijk 25 mei volgt een besluit over het loslaten van de 1,5 meter afstand in het voortgezet onderwijs.

Reisadvies zomervakantie

Hugo de Jonge gaat in op de zomervakantie. Vanaf zaterdag 15 mei vervalt het algemene reisadvies om in Nederland te blijven en geen buitenlandse reizen te maken en volgen er reisadviezen per land.


Update : 20 April 2021

Het kabinet neemt ‘een risico’ door nu coronamaatregelen te versoepelen, maar ‘zonder risico’s gaat het niet’, zei demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond tijdens een persconferentie. “Maar de risico’s moeten wel verantwoord zijn.” Dat is het volgens hem.

De versoepelingen:

– Terrassen en winkels gaan open onder voorwaarden.
– De avondklok vervalt.
– Het advies voor thuisbezoek wordt aangepast: iemand mag 2 mensen thuis ontvangen in plaats van 1.
– Bij begrafenissen mogen weer 100 genodigden zijn, in plaats van 50.
– Vanaf 26 april is er weer vaker fysiek onderwijs mogelijk in het hbo en op universiteiten.
Het openingsplan na 28 april (als de ziekenhuiscijfers het toelaten):
– Vanaf 11 mei mogen doorstroomlocaties in de buitenlucht open, zoals dierentuinen. Sport, kunst en cultuur mogen binnen worden beoefend. Er wordt gekeken naar mogelijke verruimingen rondom sporten buiten. Ook wil het kabinet toegangstesten toestaan voor bezoeken.
– Op 26 mei gaan groepsgroottes en thuisbezoek naar vier personen. Culturele instellingen en doorstroomlocaties binnen mogen open en de horeca opent om uit eten te gaan.
– Bij stap vier, nu ingeschat op 16 juni, gaan groepsgroottes en thuisbezoek naar zes personen, gaat de horeca helemaal open en er kunnen evenementen georganiseerd worden.

Update : 24 Maart 2021

Alle huidige maatregelen worden verlengd tot en met 20 april, dus ook de avondklok en bezoekbeperkingen:

Avondklok en bezoekbeperkingen

– Vanaf woensdag 31 maart geldt de avondklok vanaf 22.00 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends. Eerder ging de avondklok om 21.00 uur in. 
– Studenten en docenten die praktijklessen volgen en volwassenenonderwijs in het examenjaar blijven uitgezonderd van de avondklok.
– Ontvang thuis maximaal één persoon per dag.

Reizen
– Blijf zoveel mogelijk thuis.
– Het negatieve reisadvies voor het buitenland wordt verlengd tot 15 mei, tenzij reizen echt noodzakelijk is. Dat geldt ook in de meivakantie.
– In april start het kabinet met proefreizen naar het buitenland, om te onderzoeken hoe Nederlanders op termijn weer veilig op vakantie kunnen.
Vanaf dinsdag 16 maart golden de volgende aanpassingen, die blijven van kracht:

Winkelen op afspraak
– Bij winkelen op afspraak geldt voor winkels dat er twee klanten per verdieping binnen mogen zijn of één klant per 25 vierkante meter. Allemaal op 1,5 meter afstand van elkaar. Maximaal mogen er vijftig klanten tegelijk in de winkel zijn.
– Nog steeds geldt de regel dat mensen minimaal vier uur van tevoren een afspraak moeten maken en dat de winkel werkt met tijdvakken van minimaal tien minuten.

Sporten
– Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen buiten op sportaccommodaties met maximaal vier mensen sporten. Voorwaarden is wel dat zij 1,5 meter afstand houden. Tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband zonder 1,5 meter afstand te houden.
– De gemeente kan buiten de sportaccommodaties om meer mogelijkheden bieden voor georganiseerd sporten.

Reizen
– Het vlieg- en aanmeerverbod voor het Verenigd Koninkrijk wordt opgeheven. De Britse variant van het coronavirus is al in Nederland verspreid, daarom heeft dit verbod geen toegevoegde waarde meer. Vanaf dinsdag 9 maart 00.01 uur Nederlandse tijd gold de regel niet meer.

– De huidige testverplichtingen voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk blijven wel van kracht, evenals het dringende quarantaineadvies.

De verwachtte versoepelingen gaan niet door vanwege de stijgende besmettingscijfers. Wel wordt er op andere vlakken perspectief geboden:

Hoger onderwijs
Vanaf 26 april kunnen hoger onderwijsinstellingen die zelftests organiseren één dag per week fysiek onderwijs geven. Dat is alleen mogelijk als de besmettingscijfers dit toelaten en de onderwijsinstellingen een zelftest aan de studenten kunnen aanbieden.

Toegangstesten
Ook worden stappen gezet richting het organiseren van evenementen met toegangstesten. Dat wordt vanaf mei ingevoerd. Teststraten daarvoor worden nu opgezet. De Jonge verwees naar de proefevenementen van Fieldlab, onder meer in Biddinghuizen en de Ziggo Dome, als voorbeeld.

Update : 2 Februari 2021

In de persconferentie heeft Mark Rutte een avondklok aangekondigd. Als de Tweede Kamer instemt, gaat de avondklok een paar dagen na het Kamerdebat in. Onder die maatregel wordt het verboden om tussen 20.30 en 4.30 uur buiten te zijn. In principe zou de maatregel gelden tot 9 februari.
Per direct adviseert het kabinet dringend om het aantal bezoekers thuis te beperken tot één per dag. Bovendien moeten alle mensen die naar Nederland reizen in quarantaine om te garanderen dat ze niet langer besmettelijk zijn. Vanaf aanstaande zaterdag komt er een vliegverbod van en naar het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en alle landen uit Zuid-Amerika, vanwege de coronavarianten die in deze landen zijn opgedoke

De conclusie van het kabinet is dan ook dat de huidige lockdown wordt verlengd tot 2 maart. Op 23 februari wordt de situatie opnieuw beoordeeld en volgt er weer een persconferentie. Wel gelden er binnen deze lockdown een paar versoepelingetjes, voor basisscholen en kinderopvang en voor de detailhandel.

Basisscholen en kinderopvang mogen per 8 februari open

Detailhandel mag in beperkte mate open vanaf 10 februari

Over de avondklok is nog geen knoop doorgehakt

De avondklok loopt op 10 februari af. Rutte erkent dat het effect van de maatregel na krap 2 weken nog niet te zien is. Wel ziet de premier dat het na 9 uur ’s avonds rustig is op straat. Het kabinet wil de avondklok eigenlijk niet verlengen, maar vanwege de grote zorgen over de Britse variant wordt hierover opnieuw advies ingewonnen bij het OMT.

Update : 20 Januari 2021

Dit zijn de nieuwe maatregelen die premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge woensdag 20 januari hebben aangekondigd tegen corona. De maatregelen zijn erop gericht een derde golf te voorkomen, zo liet premier Rutte weten.

Avondklok
– Verbod om buiten te zijn tussen 20.30 uur en 04.30 uur
– Geldt tot 9 februari
– Geldt in principe voor iedereen, maar er zijn uitzonderingen mogelijk (bijvoorbeeld voor werk)
– Door jezelf ondertekende verklaring nodig om te laten zien waarom je buiten bent
– Valse verklaring geldt als een ‘misdrijf’, zegt Rutte
– Uitzonderingen voor mensen die per se naar werk moeten: zoals verpleegkundigen, politie-agenten en mensen die aan de weg werken. Dan is ook werkgeversverklaring nodig
– Hond uitlaten mag

– Oproep om thuis maximaal één persoon (van 13 jaar of ouder) te ontvangen
– Gaat onmiddelijk in
– Oproep om maximaal 1 keer per dag ergens op bezoek te gaan

Vliegverbod

– Vliegverbod vanuit Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika
– Uitzondering voor vluchten voor zakenreizen vervalt
– Voor journalisten en topsporters blijft uitzondering bestaan

Beperkingen voor reizigers
– Alle reizigers uit alle landen die naar Nederland vliegen moeten verplicht een sneltest te doen (naast de al verplichte pcr-test)
– Quarantaineplicht van 10 dagen voor iedereen die Nederland aankomt per vliegtuig
– Oproep om in Nederland te blijven

Onderwijs

– Tot ten minste 7 februari onderwijs op afstand
– Kinderopvang buitenschoolse opvang zijn in deze periode gesloten
– MBO, HBO en WO: examens en tentamens mogen worden afgenomen
– VO: Praktijkonderwijs, lessen voor examenleerlingen en schoolexamens mogen wel op locatie plaatsvinden
– Voor kinderen van ouders die cruciaal beroep hebben is er noodopvang op basisschool of de kinderopvang en buitenschoolse opvang

Sport
– Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën
– Uitsluitend buiten
– Kinderen t/m 17 jaar mogen buiten sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen (alleen buiten)

Wandelen
– Naar buiten? Oproep om alleen met leden van het huishouden naar buiten te gaan of met een groepje dat bestaat uit maximaal 2 personen

Update : 13 Januari 2021

Hi guys,

Ook in 2021 gaan wij door met de updates. COVID-19 is nog steeds een lijdend onderwerp in onze dagelijkse beslommeringen. Om direct met deur in huis te vellen; De Lockdown en daarmee dezelfde maatregelen zijn verlengd tot 9 februari. 

Mogelijk gaat het primaire onderwijs weer open vanaf 25 januari, echter wordt dit nog onderzocht met oog op het verspreidingsrisico bij kinderen. 

De omstreden Avondklok wordt nog nader bellen als optie, deze zal vooral bedoeld zijn om groepsvorming onder de jongeren doelgroep tegen te gaan. In dat geval kunnen er ook minder thuisbezoeken plaats vinden, op het moment vinden hier de meeste besmettingen plaats. 

De economische gevolgen zijn gigantisch. De laatste spaarcenten gaan inmiddels in rook op. De overheid geeft aan dat ze niet alle pijn bij de ondernemers kunnen helpen. Er wordt bovenop de lopende economische steunpakketten extra maatregelen genomen. Wat dat wordt is nog niet bekend gemaakt.

De Maatregelen geldig tot en met 9 februari,

1. Vanaf woensdag 16 december tot en met maandag 9 februari wordt onderwijs op afstand de norm. Van primair onderwijs tot universiteiten. Uitzonderingen voor praktijkonderwijs en persoonlijke begeleiding voor leerlingen die aandacht nodig hebben. De kinderopvang is ook gesloten, alleen voor ouders met een vitaal beroep blijft dit beschikbaar.

2. Winkels voor 1e levensbehoeften blijven open. Supermarkten, Weekmarkten, Slagers, drogisterijen, opticiens gaan niet dicht. Alle andere zaken worden gesloten, speciaal voor bouwmarkten blijven vooraf bestelde mogelijk om af te halen, bijvoorbeeld als er echt iets kapot gaat. Het ministerie geeft een nieuw fors steunpakket vrij, hoe meer omzetverlies hoe meer steun.

3. Alle publiektoegangelijke locaties zijn gesloten, binnen en buiten. Denk daarbij aan bioscopen, theaters. Hotels blijven wel open, maar zonder horecavoorziening. Locaties voor uitvaarten blijven wel open, ook bij de bibliotheek mag er afgehaald worden. Tandartsen en Fysiotherapeuten mogen blijven werken.

4. Thuis niet meer dan 2 gasten per dag ontvangen. Buiten een groepsgrootte van maximaal twee, dus niet meer dan met 1 vriend of 1 vriendin tenzij het een huishouden betreft.

5.  Alle zwembaden en binnensportlocaties worden gesloten, buiten sporten zoals voetballen tot 18 jaar blijft mogelijk. Boven de 18 in teamverband niet mogelijk.

6. Het dringende advies blijft, blijf thuis. Maak geen onnodige reisbewegingen. Heb je bijvoorbeeld een vakantiehuisje gehuurd kun je daar gewoon heen, maar blijf daar aanwezig. Horeca en faciliteiten zijn gesloten.

7. Werk thuis tenzij het echt niet anders kan, op het werk vinden teveel besmettingen thuis. Minister Rutte geeft aan dat werkgevers er goed aan moeten meewerken. Het openbaar vervoer is alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen. Denk niet in aanpassingen dat het wel veilig kan, veel besmettingen worden binnen de werksfeer opgevangen.

Voorlopig is het rustige leventje zoals wij die kennen nog niet teruggekeerd. Dit brengt ons ook bij de reden van deze updates, namelijk de doelgroep die op dit moment geen huisvesting heeft. Wanneer u iemand kent die hulp nodig heeft met huisvesting, verwijs deze dan door naar Huurdersfonds.nl voor een aanvraag 

Update : 19 December 2020

Nog vlak voor de kerstdagen en oud en nieuw een update n.a.v. de toespraak van premier Rutte. Vooraf deze update wensen wij iedereen prettige kerstdagen en een gelukkig maar vooral gezond nieuw jaar toe! Ook in 2021 zal het Huurdersfonds.nl ondersteuning blijven bieden aan diegene die het nodig hebben.

Het coronavirus grijpt nog sneller om zich heen. Nederland gaat op slot, dit houdt in dat alle plekken waar mensen samenkomen worden gesloten.

We herinneren ons nog allemaal de beelden van het voorjaar, zo vertelde Rutte. Lege snelwegen en lege winkelstraten, de minister wil graag uitleggen waarom deze stappen belangrijk zijn. Hij vervolgde met een toespraak waarin hij aangeeft dat het virus bedrijven zijn omgevallen, de horeca is al maanden gesloten. Mensen zijn hun baan kwijtgeraakt en nog erger, heel veel familieleden zijn door het coronavirus overleden.

Elke dag worden gemiddeld 9000 nieuwe besmettingen gemeld, dagelijks overlijden er gemiddeld 60 mensen. De realiteit is dat meer dan 1 miljoen behandelingen zijn uitgesteld, zorgers in de verpleeghuizen en ziekenhuis lopen op hun tandvlees. 

In het kort de Maatregelen geldig tot en met 19 januari, in een week daarvoor op 12 januari volgt er een nieuwe persconferentie.

1. Vanaf woensdag 16 december tot en met maandag 18 januari wordt onderwijs op afstand de norm. Van primair onderwijs tot universiteiten. Uitzonderingen voor praktijkonderwijs en persoonlijke begeleiding voor leerlingen die aandacht nodig hebben. De kinderopvang is ook gesloten, alleen voor ouders met een vitaal beroep blijft dit beschikbaar.

2. Winkels voor 1e levensbehoeften blijven open. Supermarkten, Weekmarkten, Slagers, drogisterijen, opticiens gaan dicht. Alle andere zaken worden gesloten, speciaal voor bouwmarkten blijven vooraf bestelde mogelijk om af te halen, bijvoorbeeld als er echt iets kapot gaat.

3. Alle publiektoegangelijke locaties zijn gesloten, binnen en buiten. Denk daarbij aan bioscopen, theaters. Hotels blijven wel open, maar zonder horecavoorziening. Locaties voor uitvaarten blijven wel open, ook bij de bibliotheek mag er afgehaald worden. Tandartsen en Fysiotherapeuten mogen blijven werken.

4.Thuis niet meer dan 2 gasten per dag ontvangen, op 24, 25 en 26 december blijft drie gasten het maximum. Kerst blijft daarmee sober, blijf bij klachten thuis. Buiten een groepsgrootte van maximaal twee, dus niet meer dan met 1 vriend of 1 vriendin tenzij het een huishouden betreft.

5. Alle zwembaden en binnensportlocaties worden gesloten, buiten sporten zoals voetballen tot 18 jaar blijft mogelijk. Boven de 18 in teamverband niet mogelijk.

6. Het dringende advies blijft, blijf thuis. Maak geen onnodige reisbewegingen. Heb je bijvoorbeeld een vakantiehuisje gehuurd kun je daar gewoon heen, maar blijf daar aanwezig. Horeca en faciliteiten zijn gesloten.

7. Werk thuis tenzij het echt niet anders kan, op het werk vinden teveel besmettingen thuis. Minister Rutte geeft aan dat werkgevers er goed aan moeten meewerken. Het openbaar vervoer is alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen. Denk niet in aanpassingen dat het wel veilig kan, veel besmettingen worden binnen de werksfeer opgevangen.

Meer informatie op Rijksoverheid.nl

Update : 9 December 2020

Als het het aantal ic-opnames blijft stijgen, is het mogelijk dat er strengere maatregelen komen vóór de kerst. Dat zei premier Rutte op zijn persconferentie over de aanpak van het coronavirus. “We mogen er niet voor weglopen als dat nodig zou zijn”, aldus de premier.

Volgens Rutte staan we nu op ‘een tweesprong’: óf de cijfers gaan voor ons de goede kant op, waardoor mogelijk vanaf half januari wel het benodigde aantal ic-opnames wordt bereikt, óf de cijfers stijgen en er komen strengere maatregelen. 

Volgens de premier kan men de kerstperiode benutten door thuis te blijven en zich aan de regels te houden en zo de cijfers de goede kant op te krijgen. 

De premier kwam ook met een proef met theatervoorstellingen voor meer publiek in januari. Ook wordt gekeken naar het toelaten van grotere groepen supporters bij lokale voetbalwedstrijden. 

Verder komt er extra geld voor jongeren ‘met een plan’ voor speciale activiteiten, zoals een theatervoorstelling of het maken van een film. “Ook gaat het OMT onderzoeken of de leeftijdsgrens bij trainingen voor teamsporten opgerekt kan worden naar 27 jaar. Nu is dat 18 jaar.”

Voor de persconferentie was al duidelijk geworden dat het aantal bezoekers dat je thuis mag ontvangen tijdens de feestdagen ongewijzigd blijft op 3. Er lagen voorstellen om het aantal toegestane gasten thuis te verhogen tot 4, 5 of 6 personen, maar vanwege het oplopende aantal besmettingen is een dergelijke versoepeling volgens het kabinet niet verstandig.

Helaas blijft het corona virus een greep op ons dagelijks leven houden. En ook voor de minderbedeelden zien wij een stijging in het aantal daklozen. Zeker met het oog op de kerstdagen willen wij iedereen een dak boven het hoofd kunnen bieden. Kent u iemand die help nodig heeft voor huisvesting? Verwijs deze dan door naar het Huurdersfonds.nl voor een aanvraag

Update : 18 November 2020

We moeten er rekening mee houden dat er tot half januari beperkingen zullen blijven gelden om het coronavirus te bestrijden. Als de besmettingscijfers blijven dalen, kunnen er half december eerste, voorzichtige versoepelingen komen.

Versoepelingen zijn mogelijk als het aantal besmettingen onder de 3600 per dag komt en er niet meer dan 10 ic-opnames zijn per dag. Het kabinet hoopt dat niveau half december te bereiken.

Op de persconferentie werd ook bevestigd dat de extra strenge maatregelen, die twee weken geleden werden afgekondigd, morgenavond om 24.00 uur aflopen. “Die maatregelen hebben gewerkt, of beter gezegd ons gedrag heeft gewerkt”, zei premier Rutte.

Nu het extra pakket van twee weken geleden niet wordt verlengd, vallen we terug op de gedeeltelijke lockdown die het kabinet op 13 oktober afkondigde.

Per 1 december verandert er wel het een en ander. Zo wordt het dringende advies om in publieke ruimtes een mondkapje te dragen dan omgezet in een wettelijke plicht. Verder is het per 1 december ook de bedoeling dat iedereen die blijkt in contact te zijn geweest met een besmet persoon zich laat testen, ook zonder klachten.

De Jonge ging ook in op de teruglopende bereidheid van mensen om zich te laten vaccineren. “Mensen maken zich zorgen over de snelheid waarmee het vaccin ontwikkeld wordt, maar als het niet veilig en effectief is, zal het niet worden goedgekeurd,” zei de minister “Alle processen die normaal achter elkaar plaatsvinden, lopen nu parallel. Daarom gaat het nu sneller.”

Met de aangepaste maatregelen is er al meer versoepeling in zicht, desondanks blijft er een doelgroep die nog steeds moeite heeft om huisvesting te vinden. Ben of ken jij iemand die hier hulp bij nodig heeft? Kijk dan op het Huurdersfonds.nl

Update : 7 November 2020

Afgelopen dinsdag zijn er weer nieuwe maatregelen aangekondigd.

Het kabinet dacht volgens Rutte voor het weekeinde nog dat nieuwe coronamaatregelen alleen in de drie grote steden nodig zouden zijn, maar al snel drong door dat de situatie op veel meer plekken ’ernstig’ was. Hard ingrijpen met landelijke maatregelen is volgens hem dus onvermijdelijk. „Het aantal besmettingen loopt zo hard op dat we achter virus dreigen aan te lopen. Daarom pakken we door, om weer voor het virus uit te komen.”

De maatregelen:

 • Geen publiek bij sport, zowel bij amateurs als bij profs.
 • Eet- en drinkgelegenheden krijgen een inloopstop om 21.00 uur en gaan om 22.00 uur dicht.
 • Bij ’doorstroomlocaties’ (museum, bibliotheek, winkels, dierentuin) moet gereserveerd worden in een tijdvak en geldt een maximum aantal bezoekers. Dit maximum wordt door de veiligheidsregio bepaald.
 • Thuiswerken is de norm: werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. Als er een besmetting is op kantoor, kan zo’n werkplek voor 14 dagen worden gesloten
 • Thuis mag je maximaal drie bezoekers ontvangen. Kinderen onder de 13 jaar tellen daarbij niet mee.
 • Buiten je eigen huis mag je nog met maximaal vier personen afspreken, buiten het eigen gezin
 • Buiten geldt een maximum van 40 personen.
 • Per binnenruimte geldt een maximum van 30 personen.
 • Geen veranderingen in het onderwijs
 • Winkels in de veiligheidsregio’s rondom Amsterdam, Rotterdam en Den Haag mogen mensen vragen een mondkapje te dragen en bezoekers weigeren die dat aan hun laars lappen.
 • Er komt een registratie bij contactberoepen, zoals kappers, tandartsen en horeca.
 • Sportkantines gaan dicht.
 • Er wordt opgeroepen zo min mogelijk te reizen van en naar Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
 • Op dinsdag 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd.
 • Dinsdag 18.00 uur gaan de maatregelen in.

Ken jij iemand die door de corona crisis geen woonruimte kan vinden? Verwijs die door naar het Huurdersfonds.nl om een aanvraag te doen voor hulp.

Update : 13 Oktober 2020

Vanaf morgenavond 22.00 uur gaat een aantal stevige maatregelen in om het coronavirus te bestrijden. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend tijdens een persconferentie.

De nieuwe maatregelen worden ingevoerd vanwege het snel oplopende aantal besmettingen. Ze moeten ervoor zorgen dat contacten en reisbewegingen worden beperkt, zodat het aantal besmettingen verder terug wordt gebracht.

“We zullen dit zeker een week of vier moeten volhouden”, zei minister De Jonge. “Over twee weken maken we de balans op. Als het niet goed genoeg is, is een totale lockdown onvermijdelijk. Maar dat zou niet nodig moeten zijn. We hebben het zelf in de hand.”

Naast de sluiting van horecagelegenheden roept het kabinet mensen op contacten te beperken en thuis te blijven. Koopavonden in Nederland worden beperkt, maar niet afgeschaft. Winkels mogen tot 20.00 uur open zijn en supermarkten mogen langer openblijven.

Zo veel mogelijk thuiswerken blijft de norm. Heb je geen vitaal beroep, dan wordt je gevraagd thuis te werken. Bovendien wordt van mensen gevraagd alleen noodzakelijke reizen te maken.

Verder mogen bijeenkomsten nog met maximaal met 30 mensen gehouden geworden. “Ik wil erbij zeggen dat niet alles wat formeel mag, ook hoeft”, zei Rutte.

Thuis mogen maximaal drie mensen worden uitgenodigd, en maximaal één groep per dag. “Dus niet een verjaardag vieren met elk uur andere gasten. Feit is, achter de voordeur wordt een groot deel van de besmettingen doorgegeven”.

De nieuwe maatregelen vallen voor alle doelgroepen zwaar. Wij hopen dat iedereen zich hier aan houd en veilig blijft, des te sneller kunnen wij weer (voor zover mogelijk) normaal leven en voort bewegen.

Wanneer deze maatregelen jou op economisch vlak raken, en dan vooral op het gebied van huisvesting, raden wij jou aan om het Huurdersfonds.nl raad te plegen en bekijk of jij in aanmerking komt voor hulp

 

Update : 29 September 2020

Het kabinet dacht voor het weekeinde nog dat nieuwe coronamaatregelen alleen in de drie grote steden nodig zouden zijn, maar al snel drong door dat de situatie op veel meer plekken ’ernstig’ was. Hard ingrijpen met landelijke maatregelen is volgens de premier dus onvermijdelijk. „Het aantal besmettingen loopt zo hard op dat we achter virus dreigen aan te lopen. Daarom pakken we door, om weer voor het virus uit te komen.”

Juist nu de maatregelen weer aangescherpt worden, willen wij de minderbedeelden erop wijzen gebruik te maken van het Huurdersfonds.nl wanneer uitzetting of dakloosheid dreigt. Kijk of u in aanmerking komt m.b.t huisvesting

Wanneer je op bezichtiging gaat en in zijn algemeenheid, neem dan onderstaande maatregelen in acht.

De maatregelen:
* Geen publiek bij sport, zowel bij amateurs als bij profs.
* Eet- en drinkgelegenheden krijgen een inloopstop om 21.00 uur en gaan om 22.00 uur dicht.
* Bij ’doorstroomlocaties’ (museum, bibliotheek, winkels, dierentuin) moet gereserveerd worden in een tijdvak en geldt een maximum aantal bezoekers. Dit maximum wordt door de veiligheidsregio bepaald.
* Thuiswerken is de norm: werk thuis, tenzij het echt niet anders kan. Als er een besmetting is op kantoor, kan zo’n werkplek voor 14 dagen worden gesloten
* Thuis mag je maximaal drie bezoekers ontvangen. Kinderen onder de 13 jaar tellen daarbij niet mee.
* Buiten je eigen huis mag je nog met maximaal vier personen afspreken, buiten het eigen gezin
* Buiten geldt een maximum van 40 personen.
* Per binnenruimte geldt een maximum van 30 personen.
* Geen veranderingen in het onderwijs
* Winkels in de veiligheidsregio’s rondom Amsterdam, Rotterdam en Den Haag mogen mensen vragen een mondkapje te dragen en bezoekers weigeren die dat aan hun laars lappen.
* Er komt een registratie bij contactberoepen, zoals kappers, tandartsen en horeca.
* Sportkantines gaan dicht.
* Er wordt opgeroepen zo min mogelijk te reizen van en naar Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
* Op dinsdag 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd.
* Dinsdag 18.00 uur gaan de maatregelen in.

Het is een zware tijd, maar laten wij vooral uitkijken naar elkaar, ons houden aan onderstaande maatregelen en vooral veilig en gezond blijven!

Update : 18 augustus 2020

Iedereen hoopte dat er op 1 september zou kunnen worden aangekondigd dat de maatregelen verder versoepeld konden worden, maar dat gaat (ook) niet door. “De cijfers geven daar geen aanleiding toe”, aldus de premier.

Wel wordt de periode van quarantaine binnenkort verkort, dat wordt nu tien dagen in plaats van veertien. Er wordt ondertussen wel onderzocht of een quarantaine verplicht kan worden. “Met de huidige wetgeving kan dat al, samen met de burgemeesters van de veiligheidsregio’s wordt uitgezocht hoe dit kan.”

Een feestje thuis vieren? Met maximaal zes personen (kinderen niet meegerekend), geef gasten een vaste zitplaats en check of iedereen klachtenvrij is en feliciteer op afstand.  “Het maakt een etentje of verjaardag niet leuker, maar het is niet anders”, vertelt Rutte. “Dit is geen tijd om lieve koekjes te bakken.”

Dat de coronabesmettingen sinds de laatste persconferentie van twee weken geleden die ook al bol stond van de waarschuwingen – verder zijn toegenomen, is zeer zorgelijk. “Als we niet oppassen zijn we binnen afzienbare tijd terug bij af. Terug bij een overbelaste zorg, terug bij het land op slot, terug waar we niet willen zijn.”

Waar het volgens het Outbreak Management Team (OMT) enorm misgaat zijn de feestjes in de privésfeer. Daar voelt men zich onterecht veilig en wordt er wat afgeknuffeld en gezoend en dus geen anderhalve meter afstand gehouden, en dat is te zien aan de stijgende coronacijfers. Als je een feestje wil vieren, huur dan een zaaltje, benadrukt de premier.

Bekijk de aangepaste maatregelen hier

Nu het ook economisch gezien steeds lastiger wordt om een woning te kunnen vinden kan Flickmyhouse u helpen. Bezoek het Huurdersfonds.nl en kijk of u in aanmerking komt voor hulp m.b.t huisvesting

#StaySafe

Update : 6 augustus 2020

Minister president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge gaven vanavond 6 augustus een persconferentie. Ze kondigden een aantal nieuwe maatregelen aan. O.a. voor de komende introducties van studenten en voor de horeca. Veiligheidsregio’s kunnen lokale maatregelen nemen. Bekijk de geüpdate maatregelen hier

Nog steeds leven gelukkig veel mensen de basisregels na. Maar wat zorgen baart is dat er ook heel veel mensen zijn die dit niet doen. Dat is terug te zien in de recente uitbraken.

Het belangrijkste is dat we met zijn allen weer grip op het virus krijgen. Het is cruciaal dat we 1,5 meter afstand tot anderen houden en de basisregels volgen. Ook thuis. Juist thuis. Houd rekening met het aantal gasten dat je thuis kunt ontvangen op 1,5 meter. Zorg dat je gasten zich aan de hygiëne-maatregelen kunnen houden. Geen omhelzingen, niet naast elkaar op de bank. Juist in de thuissituatie blijken veel mensen besmet te raken.

Update : 1 juni 2020

De langverwachte versoepelingen

Eerst even de richtlijnen opfrissen:

Je moet nog steeds anderhalve meter afstand houden en je mag geen handen schudden. Bij verkoudheidsklachten blijf je thuis en bij koorts of benauwdheid blijven ook je huisgenoten thuis.

Als je naar buiten gaat moet je drukke plaatsen zo veel mogelijk mijden. Daarnaast moet je geregeld je handen blijven wassen met water en zeep. Niezen en hoesten doe je in je elleboog en iedereen werkt zo veel mogelijk vanuit huis.

Welke maatregelen worden versoepeld?

 1. Er zit geen limiet meer aan het aantal mensen dat je thuis ontvangt.
 1. Buitenshuis geldt: mijd drukte en neem je eigen verantwoordelijkheid. Groepsvorming is nu wel toegestaan met meer dan twee personen,als er onderling anderhalve meter afstand wordt gehouden.
 1. Het ov rijdt alleen voor noodzakelijke reizen. Daarnaast is het verplicht om een mondkapje te dragen.
 1. Horeca mag hun deuren weer openen, maar wel onder strikte voorwaarden. En of je nou naar een hotel, restaurant of café gaat, reserveren voor een tafel of kamer is verplicht
 1. Theaters, bioscopen en concertzalen openen hun deuren weer, maar met maximaal dertig aanwezigen per zaal
 1. Middelbare scholieren gaan onder voorwaarden op dinsdag 2 juni weer gedeeltelijk naar school. Leerlingen moeten onderling én ten opzichte van de docent afstand houden.

Met deze maatregelen wordt het zoeken naar een huurwoning al makkelijker gemaakt.. Ook kun je weer iets meer genieten van de dingen die jij gewend was te doen. Wij blijven jou desondanks aanraden een doel voor te stellen m.b.t. huisvesting en de beperkte woningvoorraad hierin. Indien jij hier vragen over hebt, kun je ons altijd mailen. Wij helpen jou graag verder op weg.

Update : 19 mei 2020

Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’

Update : 21 april 2020

Vanavond werd bekend dat veel corona-maatregelen zijn verlengd… Ook zijn er wijzigingen, zo openen scholen in het basisonderwijs en de dag- en gastouderopvang op 11 mei hun deuren.

Onze eerdere updates blijven dan ook leidend en wij raden voor alsnog aan om voor jezelf alvast doelen te stellen hoe jij zou willen wonen in Amsterdam gezien de beperkte woning voorraad en hoe jij een geschikte woning kunt vinden of eventueel delen.

Een bezichtiging ingepland met de makelaar? Die bepaald zelf of deze wel of niet doorgaat. Neem hoe dan ook de genoemde maatregelen in acht door 1.5 meter afstand te houden en niet met meer dan 2 personen op bezichtiging te gaan.

Update : 09 april 2020

Met de zomer in aantocht en het verlengen van een intelligente lock-down tot 1 juni, draagt Flickmyhouse zijn bijdrage bij het veranderen van de maatschappij na Covid-19

Stel alvast jezelf het doel hoe jij zou willen wonen in Amsterdam gezien de beperkte woning voorraad en hoe je daarin een geschikte woning zult vinden of delen.

Mail ons jouw doelen of wensen waarbij jij denkt dat Flickmyhouse jou hierbij zou kunnen helpen.

Update : 31 maart 2020

Helaas wordt het Corona tijdperk verlengd, maar laat dat jou niet weerhouden bij het vinden van een nieuwe huurwoning

Update : 26 maart 2020

Beste FMH bezoekers,

Dankjewel voor de vele aanmeldingen ondanks het Covid 19 virus.

Gezien de situatie is veranderd van het kabinet, en er eindelijk een beslissing is genomen voor minderbedeelden en het stopzetten om mensen uit huis te zetten brengt FMH bij het volgende.

Om in de toekomst deze doelgroep sneller bij te staan moeten zij zelf een potje hebben, dit spaarpotje hebben wij al in 2017 in het leven geroepen en nu is de tijd om het te openen.

Flickmyhouse doneert de € 1,00 naar Huurdersfonds.nl en samen met u zal de toekomst er voortaan anders uitzien voor deze kwetsbare groep. U kunt kiezen om de app te downloaden of direct een donatie te doen op onze GoFundMe pagina

Na het COVID-19 zullen wij het nut van dit fonds aan u uitleggen. Blijf sterk in deze periode en hou van u naaste, liefde en gezondheid overwint alles ❤️

Kijk uit voor phishing: internetcriminelen vissen met valse e-mails naar uw privé gegevens. Flickmyhouse vraagt nooit naar financiele gegevens via email. Check hier hoe u phishing herkent en voorkomt.

For English updates click here

Bijgewerkt 24 Februari 2021

Shopping Cart
Scroll to Top

Support Opties

 • Whatsapp
  CHAT MET ONS
  Gemiddelde reactie tijd : 30 min
 • Support Ticket

  Vraag een support ticket aan

  Gemiddelde reactie tijd : 1 uur
 • Call Back

  TERUGBEL VERZOEK

  Gemiddelde reactie tijd : 3 uur – alleen beschikbaar van 10:00 AM tot 8:00 PM CEST